25.4.12

Munakas












Munakas on sellainen ruoka, jota syön viikoittain. Tänään munakas tuli väkerrettyä tomaatilla ja juustoraasteella höystettynä salitreenin jälkeen. Teen munakkaan niin, että laitan kulhoon yhden kokonaisen munan ja sitten kaksi pelkkää valkuaista. Loraus maitoa, ripaus mustapippuria ja suolaa, koko komeus pannulle ja hetken päästä lisään vielä juustoraasteen ja tomaatit :) Helppoa kuin mikä ja aika herkullistakin ;)

Nyt pitää jo kiiruhtaa kaupungille kahvittelemaan ja nauttimaan tuosta auringospaisteesta yhden ihanan ystäväni kanssa :) Saas nähdä tuleeko korkattua terassikausi samalla - mutta ihan vaan limpparin voimalla ;) Kuullaan taas!

6 kommenttia:

  1. Munakas on kyllä namia, ja aika halpaa ja helppoa! mitä teet kahden munan keltuaiselle? eikö siinä just oo niitä ravinteita ja proteiniia ainakin? vaikka kai siinä valkuaisessakin ainakin jotain on. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan - halpaa ja helppoa! :) Keltuaiset lentää valitettavasti roskiin, kun en niille muuta käyttöä keksi :/

      Elikkäs protskut on juurikin tuossa valkuaisessa. Valkuaisen kokonaisenergiasta 94 % on proteiinia ja 2 % rasvaa, kun taas keltuaisen kokonaienergia jakautuu niin, että protskua on 22 % ja rasvaa 78 %. Eihän tuo keltuainenkaan tietty erityisen pahasta ole, mutta mun mielestä siitä tulee vaan turhaa energiaa ;))

      Poista
  2. oho, mulla on nyt menny sitte kaks asiaa pahasti keskenään sekasin. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta eipä tuossa niin suurta vahinkoa ole sattunut :)) Kokeilepa joku kerta kuitenkin tuollaista valkuaismunakasta! ;)

      Poista
  3. Nam,nyt tiedän mitä löytyy huomenna aamupalalautaselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee loistavaa! :))) Munakas onkin tosi kelpo aamupala ja sillä saa päivän takuuvarmasti hienosti käyntiin :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design